Hungarian English

Address: 7th floor, 47-49. Madarász Viktor street, 1138 Budapest, Hungary, - I. Madarász office building | E-mail: info@versysclinics.com | Telephone: +36 1 799 5120, +36 30 332 0670

Új Zika irányelveket adott ki az Amerikai Reproduktív Orvoslás Társasága (ASRM)

Az ASRM a Centers for Disease Control an Prevention (CDC) által kiadott legfrissebb dokumentumok alapján újította meg a fogantatásra vonatkozó Zika irányelveket.

A CDC augusztus elején frissítette a Zika-vírusátadás megelőzésére vonatkozó fogantatási irányelveket. Az ASRM által frissített Zika útmutató ezeket a változtatásokat tükrözi.

Az egyik legjelentősebb változás a férfiakra vonatkozik, amely megerősíti, hogy Zika- vírusfertőzés (vagy lehetséges Zika-vírusnak való kitettség) esetén várni kell a fogantatással, azonban a várakozási időt hat hónapról három hónapra csökkentették. A rövidebb időintervallumot egy friss tanulmány eredményeire hivatkozva határozták meg, amely azt vizsgálta, hogy mennyi idő alatt ürül ki a spermából a Zika-vírus.

Az ASRM útmutató tartalmaz egy táblázatot, amely a Zika-vírusnak való kitettség alapján fogalmaz meg tanácsokat a páciensek számára, valamint az eddig megszokott módon a dokumentációnak része egy páciensek számára kidolgozott, döntéshozatalt támogató modell is.

Mivel az FDA 2018 májusában frissítette a HCT/Ps dokumentumot, ennek értelmében a donorokra vonatkozó ajánlás egy Zika-vírusnak való kitettség lehetősége esetén hat hónap maradt.

Forrás: asrm.org ( Kép: Shutterstock)

Sign-up for newsletter

I understand to voluntarily provide access to Versys Clinics - Human Reproduction Institute Ltd. to all of the above mentioned personal data and I expressly provide consent to their processing of these data in the aim of sending newsletters until withdrawal. Data is handled by Versys Clinics in accordance with applicable laws and data protection regulation.

I have read and accepted the Privacy Notice.