Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/versys/english.versysclinics.com/templates/gk_box/lib/menu/GKBase.class.php on line 114
Életmód
Hungarian English

Address: 7th floor, 47-49. Madarász Viktor street, 1138 Budapest, Hungary, - I. Madarász office building | E-mail: info@versysclinics.com | Telephone: +36 1 799 5120, +36 30 332 0670

Életmód

A fogamzás előtti gondozás jelentősége:

A fogamzás előtti vagy prekoncepcionális gondozást (PCC, preconception care) elsőként Chamberlain írta le olyan speciális szolgáltatásként, amely a csökkent fogamzóképességű nők fogamzás előtti gondozását foglalja magába (Chamberlain, 1980, Chamberlain és Lumley, 1986).

Az egészségesebb nők egészségesebb fogamzásra képesek: ajánlás a fogamzóképes korban lévő nők gondozási protokolljára:

Jack és Culpepper 1990-ben vetették fel, hogy a fogamzás előtti gondozást az alapellátás szerves részévé kell tenni, hogy az minden nő és partnere számára elérhető legyen. Többen csatlakoztak Jack és Culpepper ajánlásához, többek között az Amerikai Szülészek és Nőgyógyászok Kollégiuma (ACOG, American College of Obstetricians and Gynecologists) is, amely szerint nagyon fontos, hogy a nők egészségének optimalizálása a terhességek előtt és közben folyamatos legyen.

Azáltal, hogy minden orvosi vizsgálat alkalmával hangsúlyozzuk a nők jóllétének fontosságát, pozitív befolyással lehetünk a nők egészségére, és így a teherbe eső nők terhesség előtti egészségi állapotán javítani tudunk, valamint jobb gyermekszülési és születési esélyeket adhatunk mind az anyáknak, mind pedig az újszülötteknek. Az amerikai Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (Center for Disease Control and Prevention, CDC) Prekoncepcionális Egészségügyi Vizsgálóbizottsága ajánlásai között szerepel: „Az alapellátási vizsgálatok részeként minden fogamzóképes korú nőnél szükség van kockázatfelmérésre, felvilágosításra és egészségvédelmi tanácsadásra annak érdekében, hogy csökkenjenek a gyermekszülés kockázatai, valamint javuljanak annak esélyei.”