Hungarian English

Address: 7th floor, 47-49. Madarász Viktor street, 1138 Budapest, Hungary, - I. Madarász office building | E-mail: info@versysclinics.com | Telephone: +36 1 799 5120, +36 30 332 0670

Intrauterin inszemináció (AIH, AID)

Inszeminációnak nevezzük azt az eljárást, melynek során egy vékony katéter segítségével, az ovuláció időpontja körül, az előkezelt spermiumokat közvetlenül a méhüregbe juttatjuk. Akkor alkalmazzuk, ha a pár férfi tagjának alacsonyabb a spermiumszáma, vagy nem megfelelő a spermiumok mozgékonysága, vagy pedig a spermiumok és a nyakcsatorna nyákja között összeférhetetlenség van. Ezen esetekben az inszemináció megnöveli a terhesség létrejöttének esélyét, mert a spermiumok a nyakcsatornát mintegy „átugorva” jutnak a méhüregbe, és ezáltal nagyobb eséllyel képesek eljutni a petesejthez.

A kezelés előtt 2-3 napig tartózkodni kell a házasélettől. Szabálytalan női ciklusok esetén előfordulhat, hogy ovulációindukciós kezelés előzi meg az inszeminációt, a megfelelő tüszőérés és ovuláció biztosítására. Az ondó a felhelyezés előtt előkezelésen esik át, ilyenkor eltávolítjuk az ondófolyadékot, és elkülönülnek a spermiumok. A spermiumokat egy vékony katéteren keresztül a méh nyakcsatornáján átvezetve közvetlenül a méhüregbe juttatjuk. Az eljárás csupán enyhe diszkomfortérzést okoz, közvetlenül a spermiumok felhelyezése után csak pár óra ágynyugalmat kíván, ezt intézetünkben biztosítjuk pácienseinknek.

Sign-up for newsletter

I understand to voluntarily provide access to Versys Clinics - Human Reproduction Institute Ltd. to all of the above mentioned personal data and I expressly provide consent to their processing of these data in the aim of sending newsletters until withdrawal. Data is handled by Versys Clinics in accordance with applicable laws and data protection regulation.

I have read and accepted the Privacy Notice.