Hungarian English

Address: 7th floor, 47-49. Madarász Viktor street, 1138 Budapest, Hungary, - I. Madarász office building | E-mail: info@versysclinics.com | Telephone: +36 1 799 5120, +36 30 332 0670

Nőgyógyászati UH-vizsgálatok

Miért fontos az ultrahangvizsgálat?

A szülészeti-nőgyógyászati ultrahangvizsgálat napjaink egyik leggyakrabban használt vizsgálóeljárása, melynek a várandós nők gondozásában és a nőgyógyászati betegek ellátásában van kulcsfontosságú szerepe. Az ultrahang-diagnosztika számos rendkívüli tulajdonsága miatt az elmúlt években az orvostudomány minden ágában méltó helyet kapott. Az ultrahangvizsgálatok szülészeti gyakorlatba történő bevezetése óta a technika robbanásszerű fejlődésen ment keresztül. Ez tette lehetővé, hogy szülészeti vonatkozásban a várandósság alatt elvégzett ultrahangvizsgálat ne csak arra adjon választ, hogy fennáll-e a terhesség, hanem a vizsgálatot végző szakemberek képesek legyenek minél korábban kiszűrni a kóros eltéréseket, illetve az azokra utaló apróbb jeleket.

A szülészeti-nőgyógyászati ultrahangvizsgálatok célja, hogy megfelelő jártasságot szerzett szakember két- vagy háromdimenziós (2D, 3D, 4D) vizsgálatok során megvizsgálja és értékelje az ép vagy kóros kismedencei képleteket, illetve a méhen belül fejlődő ébrény és magzat normális vagy kóros alaki (morfológiai) és működésbeli (funkcionális) viszonyait.

A szülészeti-nőgyógyászati ultrahangvizsgálatok megfelelő szakmai elvek és protokollok szerint történnek, amelyeket a Magyar Szülészeti és Nőgyógyászati Ultrahang Társaság (MSZNUT) határoz meg és felügyel.

Sign-up for newsletter

I understand to voluntarily provide access to Versys Clinics - Human Reproduction Institute Ltd. to all of the above mentioned personal data and I expressly provide consent to their processing of these data in the aim of sending newsletters until withdrawal. Data is handled by Versys Clinics in accordance with applicable laws and data protection regulation.

I have read and accepted the Privacy Notice.