Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/versys/english.versysclinics.com/templates/gk_box/lib/menu/GKBase.class.php on line 114
PrenaTest®
Hungarian English

Address: 7th floor, 47-49. Madarász Viktor street, 1138 Budapest, Hungary, - I. Madarász office building | E-mail: info@versysclinics.com | Telephone: +36 1 799 5120, +36 30 332 0670

PrenaTest®

Új, kockázatmentes módszer, a magzati kromoszóma-rendellenességek kimutatására

A PrenaTest® kockázatmentesen, a magzatot nem veszélyeztetve, anyai vérvétellel, az invazív (beavatkozással járó) módszerrel végzett vizsgálatokkal azonos hatékonysággal képes kimutatni a Down-kór és más számbeli kromoszóma-rendellenességeket.

Az új, molekuláris genetikai módszeren alapuló vizsgálat az anyai vérben keringő szabad magzati DNS-szakaszok vizsgálatán alapszik. A Down-kóros (21-es triszómiás), Edwards-kóros (18-as triszómiás) vagy Patau-kóros (13-as triszómiás) magzat extra mennyiségű, a 21-es, 18-as vagy 13-as kromoszómát reprezentáló szabad DNS-t bocsát az anya vérébe, amely ezzel az új módszerrel rendkívül jó hatékonysággal kimutatható.

A noninvazív, egyszerű anyai vérvétellel elvégezhető, tehát vetélési kockázattal nem járó PrenaTest® jó alternatívája az invazív vizsgálati módszereknek (amniocentesis, chorion biopsia), a magzati számbeli kromoszóma-rendellenességek azonosítására.
A PrenaTest® az egyetlen európai akkreditációval és CE jelzéssel rendelkező vizsgálat.

A PrenaTest® vizsgálattal a születendő gyermek neme is megállapítható, valamint a teszt ikerterhességben is alkalmazható.

A PrenaTest® a 9. és a 20. terhességi hét között végezhető.