Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/versys/english.versysclinics.com/templates/gk_box/lib/menu/GKBase.class.php on line 114
Reprodukciós Endoszkópos Sebészeti Centrum
Hungarian English

Address: 7th floor, 47-49. Madarász Viktor street, 1138 Budapest, Hungary, - I. Madarász office building | E-mail: info@versysclinics.com | Telephone: +36 1 799 5120, +36 30 332 0670

Reprodukciós Endoszkópos Sebészeti Centrum

Versys Clinics Reprodukciós Endoszkópos Sebészeti Centrum

A Versys Clinics – Reprodukciós Endoszkópos Sebészeti Centrum az egynapos endoszkópos sebészet egyik fellegvára. A modern sebészet, a fejlett aneszteziológia, az orvostechnika fejlődése új ágazatot hozott létre a betegellátásban, a nappali kórházat, amely az ambuláns betegellátás és a hagyományos kórházi ellátás között helyezkedik el. Az úgynevezett „minimál invazív sebészet” révén teljesen új szemlélet, új módszertan jött létre, mely az operatív orvosi szakmák szinte mindegyikében rendkívül széles körben alkalmazható. Így van ez az általános és a plasztikai sebészet, az urológia és a nőgyógyászat szakterületeinél is, mind a diagnosztika, mind a gyógyító beavatkozás tekintetében. Az egynapos sebészet azt jelenti, hogy a beteg – még az altatásban végzett műtétek után is – a műtétet követő 24 órán belül, többnyire pár órás megfigyelés után, a saját lábán, kísérővel elhagyja a klinikát, és a végső gyógyulás, lábadozás már a saját otthonában történhet. Az otthoni ápolás gondos megszervezése, és a klinikával tartott folyamatos telefonkapcsolat garantálja ennek az ellátási formának a biztonságát. Az egynapos sebészetnek szigorú szakmai, szociális és egyéb, törvénnyel szabályozott feltételei vannak, amelyek megbeszélésére a konzultáció során kerül sor, a szükséges beavatkozásról a szakemberek közösen döntenek.

A Versys Clinics – Reprodukciós Endoszkópos Sebészeti Centrumban szakembereink az innovatív módszerek alkalmazása mellett a lehető leghatékonyabb és legkíméletesebb ellátást biztosítják pácienseink számára.

A modern orvosi eszközpark, a lézer és az endoszkóp együttes használata lehetővé teszi például az epekő- vagy vesekő-eltávolítást, az aranyér, a kisméretű végbélpolip, a méh, a petefészek, a petevezető, a kismedence egyéb területeinek a műtétjét.

Melyek a leggyakoribb betegségek, amelyek műtéti eljárással kezelhetők?

Mióma

A méhizom jóindulatú daganatos elváltozása, amely simaizomsejtekből épül fel. Sokszor többgócú, kemény, gömbszerű elváltozások képében figyelhető meg, mely a méh falában az egészséges izomszövettől jó elkülönül. A női szervezet egyik leggyakoribb jóindulatú betegsége.

Ha az alábbi tüneteket észleli, forduljon orvoshoz:

 • Vérzészavar – elhúzódó és rendszertelen, fájdalmas, görcsös menstruáció
 • Alhasi fájdalom
 • Meddőség
 • Vizelési nehézségek
 • Terhességi szövődmények

A mióma tünetmentes is lehet, a rendszeres kontrollvizsgálat elengedhetetlen.

BŐVEBBEN A MIÓMÁRÓL

Endometriózis

Kóros elhelyezkedésű méhnyálkahártya esetén beszélünk endometriosis betegségről, azaz minden olyan esetben, amikor méhnyálkahártya vagy annak megfelelő szövet található a méh üregén kívül bárhol a szervezetben. Jóindulatú, ösztrogénfüggő megbetegedés. A folyamat immunológiai reakciókat indít meg, ennek a következményei súlyos összenövések, fájdalom és meddőség lehetnek.

Az endometriosis kezelése hatékonyabban valósítható meg az olyan centrumokban, ahol megfelelő az operatív laparoszkópos felkészültség.

BŐVEBBEN AZ Endometriózisról

Összenövések

A méh üregében létrejött összenövések nem elsődlegesen alakulnak ki, hanem korábban lezajlott gyulladás vagy műszeres orvosi beavatkozás (pl. terhességmegszakítás, méhkaparás) következményei.

BŐVEBBEN AZ ÖSSZENÖVÉSEKRŐL

PCOS – Polycystás ovarium syndroma

A betegség egy összetett hormonális rendellenesség és endocrinológiai zavar. Nevét a petefészket érintő elváltozásról kapta, de nem tisztán nőgyógyászati betegségről van szó. A vezető tünetek közé tartozik az elhízás, a fokozott szőrzetnövekedés, a pattanásos bőr. A nőgyógyászati panaszok közé tartozik a menstruáció rendszertelensége vagy kimaradása és a meddőség. A modern nőgyógyászati irányelvek alapján a laparoszkópia a megfelelő eljárás.

BŐVEBBEN A PCOS-RŐL

Laparoszkópia (LSC)

A diagnosztikus laparoszkópia során a kismedencében és a hasüregben lévő szervek közvetlenül megtekinthetők egy laparoszkóp nevű optikai eszköz segítségével, így orvosaink fontos információkhoz juthatnak a páciens állapotáról.

BŐVEBBEN A LAPAROSZKÓPIÁRÓL

Laparotomia

A laparotomia olyan, nagy műtétnek minősülő beavatkozás, melyhez a hasfalon egy 7–15 cm-es metszést ejtünk, s így lehetővé válik a kismedencében elhelyezkedő szervek közvetlen ellátása.

Hysteroscopia (HSC)

Minimálisan invazív endoszkópos eljárás, amely a méh üregét teszi láthatóvá, és lehetőséget biztosít az észlelt elváltozások eltávolítására, szövettani mintavételre.

A minimálisan invazív módszer ellenére szükségesek elővizsgálatok a diagnosztikus vagy operatív céllal tervezett laparoszkópos beavatkozás előtt. Ezek a vizsgálatok egy belgyógyászati szempontból egészséges személynél:

 • laborvizsgálat
 • vércsoport-meghatározás, ellenanyagszűrés
 • mellkasi RTG-vizsgálat
 • EKG
 • altatóorvosi vizsgálat (leletek birtokában egy általános fizikális vizsgálat)
 • egyéb kiegészítő vizsgálatok a páciens állapotának megfelelően
BŐVEBBEN A HSC-RŐL

Hogyan zajlik a vizsgálat?

Az első konzultáció ad majd választ arra, hogy a későbbiekben milyen vizsgálat(ok) szükséges(ek).

Mit kell tennem vizsgálat előtt, mire készüljek?

Amennyiben endoszkópos vizsgálatra kerül sor, mindenképpen éhgyomri megjelenést kérünk pácienseinktől. További fontos információkat az időpont egyeztetése alkalmával kap munkatársainktól.

Meddig tart a vizsgálat?

Az endoszkópos vizsgálat maximum 60 - 90 percet vesz igénybe.

Mit kell tennem vizsgálat előtt, mire készüljek?

A vizsgálatot követően azonnal megkapja leletét.

 

 

 

 

 

Endoszkópos sebészetről bővebben

Orvosaink - Reprodukciós Endoszkópos Sebészeti Centrum

Dr. Vereczkey Attila Dr. Vereczkey Attila
Rendelési idő:

H,Sz,P: 8:00–17:00
K,Cs: 8:00–19:00

Dr. Gabulya Henrik Dr. Gabulya Henrik
Rendelési idő:

Sz,Cs: 8:00–19:00
H,K,P: 8:00–17:00

Dr. Benedek Zsolt Dr. Benedek Zsolt
Rendelési idő:

H,Sz,P: 8:00–17:00
K,Cs: 8:00–19:00

Reprodukciós Endoszkópos Sebészeti Centrum Árak

Aneszteziológiai beavatkozások

Megjegyzés, magyarázat

Ár

Aneszteziológiai konzílium EKG-val 16 000 Ft
Vénás altatás (TIVA) 62 000 Ft
Gerinc közeli érzéstelenítés   114 000 Ft
Altatás intrachealis narkózis   114 000 Ft
EKG vizsgálat (műtét előtti kivizsgálás részeként)   10 000 Ft
Hotel szolgáltatás /éj, mely a következőket tartalmazza:kétágyas fürdőszobás szobában való elhelyezés, ápolási díj (gyógyszerek, kötszerek költségei), napi háromszori étkezés, 1 hozzátartozó bennalvása 55 000 Ft
Próba katéterezés   35 000 Ft

Reprodukciós Endoszkópos Sebészeti Centrum - Laparoszkópos és hiszteroszkópos nőgyógyászati műtétek

Megjegyzés, magyarázat: Az árak az egynapos ellátás költségeit magába foglalják

Ár

Diagnosztikus méhtükrözés (hiszteroszkópia) (Dg. HSC) Az ár az altatás díját nem tartalmazza 123 000 Ft
Diagnosztikus hastükrözés (laparoszkópia + CHP) (Dg. LSC) Az ár az altatás díját nem tartalmazza 350 000 Ft
Adhéziógátló (összenövésgátló) adhéziós 52 000 Ft
Operatív hiszteroszkópia Az ár az altatás díját nem tartalmazza 186 000 Ft
Operatív laparoszkópia (cysta, hydrosalpinx, myoma, endometriozis), Az ár az altatás díját nem tartalmazza 412 000 Ft
CO2 lézer Az ár az altatás díját nem tartalmazza 124 000 Ft
Office Hiszteroszkópia Az ár az altatás díját nem tartalmazza 143 000 Ft

Reprodukciós Endoszkópos Sebészeti Centrum - Sebészeti műtétek

Megjegyzés, magyarázat

Ár

Laparaszkópos sérvműtét   474 000 Ft
Aranyérműtét Orvossal konzultálni  
Viszérműtét Orvossal konzultálni  
Köldöksérv műtét Orvossal konzultálni 300 000 Ft

A feltüntetett árak kizárólag tájékoztató jellegűek, pontos árat a személyre szóló kezelési terv ismeretében határozunk meg.